(Klank) Meditatie


Bij een klankmeditatie wordt gebruik gemaakt van stem, mantra's en klankinstrumenten om je fysieke lichaam, je geest en je energie in een harmonieuze trilling te brengen. De klanken en trillingen hebben een rustgevende en meditatieve werking voor lichaam, geest en ziel. Ook maken we gebruik van STILTE om de klankbeleving optimaal te kunnen ervaren.

De trilling van de klanken heeft in het algemeen een positieve uitwerking op het menselijk welbevinden. Luister naar de klanken en wees een en al oor voor het trillen van de innerlijke snaren die in beweging gebracht worden. Welke vorm van klankmeditatie je ook gebruikt, het heeft een rustgevende, zuiverende en ontspannende werking op je energie, je aura en je geest.

Klankbeleving op verschillende niveaus.
De mens hoort niet alleen met zijn oren, iedere cel van het lichaam "hoort" geluid. Het is het ervaren van klank en trilling wat ons in harmonie kan brengen.

1. Het fysieke niveau (het Aardeniveau) Door [dis]harmonische klanken kunnen de cellen en structuren van een lichaam in hun juiste vorm terugtrillen. Dat wordt meestal als weldadig en ontspannend ervaren.

2. Het emotionele niveau (het Waterniveau) Klank of muziek brengt ons in een bepaalde stemming. Die stemming kun je als plezierig, weemoedig of zelfs als pijnlijk ervaren.

3. Het psychische niveau ( het Vuurniveau) Door muziek of klank krijgen we verschillende associaties, beelden of herinneringen. Eerder beleefde ervaringen en situaties worden opnieuw aangeraakt en opgeroepen.

4. Het spirituele niveau (het Luchtniveau) Harmonische klanken kunnen ons bewust maken dat we onderdeel zijn van het grote geheel. Het grote geheel binnen ons kan raken aan het Grote Geheel buiten ons. Zo binnen zo buiten.

Het gebruik van de stem en klankinstrumenten is een hedendaagse manier om opnieuw contact te maken met de innerlijke mens die met zijn/haar buitenwereld in harmonie wenst te zijn. Het manlijke en vrouwelijke element bij elkaar brengen, is als een samenkomen van lichaam en geest, zou je ook kunnen zeggen. En dat staat heel dicht bij de scheppende oerkracht van de kosmos.' Je kunt met de energie van klanken gevoelens en emoties aanraken die soms heel lang hebben vastgezeten. Om dat te begrijpen is het van belang om zelf te ervaren wat klank met je doet.

Klankmeditatie, de meditatie wordt gevuld met Klank & Stilte.
Klankschalen, Gong, Stem, Mantra’s, worden afgewisseld met STILTE.

Data:
volgen

Kosten: : zie Tarieven
Ook mogelijk op afspraak vanaf 6 personen

Locatie:
Cursuscentrum Magenta, ingang via Spirituele kadowinkel "De Lachende Boeddha", Zuiddijk 103,1501 CD, Zaandam