Klank in de Zorg


Een klankconcert vol warmte, rust en liefde.
Door het hele bestaan van de mensheid heeft klank een rol gespeeld bij ontspanning van lichaam en geest. De mens hoort niet alleen met zijn oren. Iedere cel van het lichaam "hoort" geluid.
Klank brengt ons dichter bij onszelf en daardoor meer in harmonie. Klank is trilling.

Tijdens het klankconcert speel ik voor kleine groepen op klankschalen, gong, trommel en oceandrum. Het concert wordt afgestemd op de aanwezige groep. De klankconcerten zijn ook zeer geschikt voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, bv. tijdens Snoezeluurtjes en Huiskamerprojecten omdat men door de trilling en klanken van de diverse instrumenten rechtstreeks wordt aangesproken in haar of zijn gevoel, valt de taalbarrière weg. Hierdoor wordt het mogelijk om op een ander niveau contact te maken.

De intentie van een klankconcert is ontspanning.
De klanken en trillingen nodigen uit tot ontspanning en het mogen zijn wie je bent. Soms kunnen mensen reageren op de klanken met lachen, huilen, klappen, bewegen en het maken van hun eigen klank. Een communicatie vanuit gevoel waarbij de begeleiders een belangrijke hulp kunnen zijn door hun kennis van de personen en hun manier van uiten.

De Klankconcerten worden aangeboden op locatie bij : Ambulante dagbesteding, Activiteitencentra, Huiskamerprojecten, Hospice, Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen, Zorginstellingen en Ziekenhuizen.

De klankconcerten worden gespeeld voor kleine groepen, ook zeer geschikt voor Snoezeluurtjes.
Ook is er de mogelijkheid voor een persoonlijk klankconcert of een klankmassage.
Bij een klankmassage worden de klankschalen rond en op het lichaam geplaatst. Door het zacht aanslaan met een klopper worden de schalen in klank en trilling gebracht. Door de zachte klanken en trillingen ontstaat er ontspanning op fysiek en mentaal niveau.
Een klankmassage vindt geheel gekleed plaats.

Voor aanmeldingen en/of informatie klik hier